Flott innsats fra Ålesundsseilerne i VM, EM og JNoM for joller

I år har hele 6 dyktige jolleseilere representert Ålesunds Seilforening og Norge i internasjonale mesterskap. Vi har mottatt følgende rapporter og gratulerer seilerne våre med flott innsats.
Publisert: 06.08.2018
Ingrid Bøen deltok som 1 av 4 norske jenter i VM for Laser 4,7 i Gdynia i Polen i juli.
Flotte seilforhold over 3 dager trening i forkant av 6 dager med regatta. Ingrid hadde håpet på litt mer vind enn de 4-5 m/s som ble gjeldende mesteparten av tiden. Første dag av regattaen startet meget fint med det hun trodde var en 3. plass men som da viste seg å bli en Black Flag diskvalifikasjon. Dette viste allikevel at det var mulig å være i fremre del av feltet og i så måte godt for selvtilliten. Dessverre ble dette eneste løp der det blåste 8-10 m/s og de resterende løpene ble under roligere forhold. Ingrid hadde flere gode plasseringer men endte tilslutt nr. 41 av 77 i sølvgruppen etter 11 gjennomførte løp. Erfaringen med internasjonal deltagelse samt å starte i felt med over 70 startende båter er nyttig å ta med i videre trening og frem mot neste mulighet.
 
Erik Bøen deltok i juni i Optimist EM i Scheveningen i Nederland.
3 gutter og 4 jenter var tatt ut til Norges lag med trener Bård Birkeland. Regattaen ble gjennomført rett utenfor havnen i Den Haag og her fikk seilerne oppleve en tidevannsstrøm langt utenom det vi er vant med her hjemme. Opp imot 60 meter pr minutt med strøm gjorde at seilerne fikk utfordringer de sjeldent opplever. Vindforhold med 6-10 m/s hver dag gjorde at de hadde tøffe forhold i de dagene trening og regattaen fant sted. Det norske laget hadde lagt inn 3 dager med trening i forkant av mesterskapet men 2 av disse gikk vekk pga for sterk vind. Etter 3 dager med innledende kvalik regatta endte Erik i sølvgruppen og tok der en 32 plass av de europeiske deltagerne.
 
Hele 4 seilere fra ÅS deltok i Junior Nordisk Mesterskap i Båstad i Sverige forrige uke. Disse var Ingrid Giske Søvik og Andre Fugledal i Laser 4.7 samt Maja Moen og Georg Grønfur i Optimist.  De forteller at det har vært kjekt, varmt og lærerikt.
De har fått bryne seg i tøffere konkurranse, utfordrende forhold og store bølger. Tune-up regattaen og lørdag med kjempestore bølger var også Noe Maja Moen synes var noe av det kjekkeste. Andre Fugledal forteller at det har vært tøff konkurranse, men at han har lært mye og blitt en bedre seiler. Han trekker frem 7. Plassen i en av de ni regattaene som spesielt kjekt. Og det sosiale på kveldstid. Ingrid synes det har vært veldig kjekt, utfordrende på banen. Litt uvante forhold med at det er grunt og «skvulpete» bølger, tok det tid å venne seg til, og medvirket nok til at ingen av dem var å finne helt i toppen av resultatlistene. Det kunne man faktisk heller ikke forvente, det er tøff konkurranse på dette nivået. Noen gode enkeltresultater viser at seilerne våre absolutt har muligheter. Det sosiale med resten av de nordiske seilerne har vært tipp topp, og mange nye bekjentskaper er gjort. Flotte omgivelser og deilig sommervær. 
 
Nå venter seilskole og assistent-trener oppgaver på Ingrid og Andre. 
 
Georg er klar til NM neste helg sammen med Erik Bøen, og vi ønsker dem lykke til der!
 
Søk & deling
 
 
Facebook
Værvarsel
Vannstand